С тръба и бухалка по главата - трима се изправят пред съда за случай отпреди година

Нападателите разбили челюстта на мъж и се заканили, че ще го убият

31.07.2023 | 14:25 Редактор: Юлиан Христов
С тръба и бухалка по главата - трима се изправят пред съда за случай отпреди година

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда спрямо трима мъже, нанесли средна телесна повреда на 24-годишен мъж и му се заканили с убийство, съобщиха от държавното обвинение.

На 20.09.2022 г. около 22:00ч. пред денонощен магазин в близост до училище в ж.к. "Младост 4" в гр. София, обвиняемите Х.С., К.С. и Х.Б. едновременно нанесли удари по главата и тялото на Ц.В.

К.С. удрял пострадалия с ръце, Х.С. му нанасял удари с тръбовиден обект, едновременно с тях Х.Б. го удрял с бухалка. В следствие на ударите причинили на Ц.В. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта. Докато го удрял обвиняемият К.С. се заканил с убийство на пострадалия, като му казал: "Ще те убием".

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.129, ал.2, вр. ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с ал.1 от НК и по чл.144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са направени експертизи, които сочат Х.С., К.С. и Х.Б. като автори на деянието.

Делото срещу Х.С., К.С. и Х.Б. продължава в Софийски районен съд.

Снимка: Pixabay