Приятелка на обезобразеното момиче от Стара Загора: Цялата е нарязана, отказва да говори

26-годишният мъж вече е на свобода

28.07.2023 | 20:03 Редактор: Искра Ангелова

Брутална агресия над 18-годишно момиче от Стара Загора. То е било обезобразено и в тежко състояние, след като нейният приятел нарязва цялото ѝ тяло с макетен нож. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите са близо 400. 26-годишният мъж е задържан, а след 72 часа - пуснат.

За ужаса на преживяното ни разказва приятелка на момичето, която е до нея от деня на жестокото нападение.

"На 26 юни се е звъннало на вратата вечерта, никой не е отговорил, той е казал: "Аз съм", детето е отключило, защото го е разпознала и оттам нататък е било някаква касапница. От болницата казаха, че е имала 400 шева. Цялата е нарязана - по главата има поражения от машинката, носа ѝ е счупен, окото ѝ е затворено. Освен всичко това, психиката на детето е разбита. Детето само казва "Да" и "Не", отказва да говори", сподели тя.

"Има много неща, които детето не си спомня. Важното е, че семейството направи крачка и се престраши, защото ни е страх. Имало е и заплахи, но тя от страх не е казала нищо, тоест тя видно е била заплашвана, за да не си казва. Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо. Реално какъв е и с какво се занимава - не мога да кажа и да, страх ни е, защото той е на свобода", допълни жената.

В момента освен психическата травма, момичето все още не може да се възстанови и физически.

"Само искам да кажа, че кремът е 140 лв. и стига за 2 дни. Мажат се всички рани, можете да си представите какво е. Раните зарастват, но аз нямам сили да ги видя. Психиката ѝ е разбита тотално, не виждам как това дете ще продължи живота си напред", коментира още тя.

А властите не дават подробности на семейството до днес, когато случаят добива публичност. Близките на момичето настояват за справедливост, за да спрат да живеят в страх.

"Дори не ни уведомиха, че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град има много хора които са притеснени", каза още жената.

Вижте повече в репортажа.


2
0 rate up comment rate down comment 0
dania_68@abv.bg
преди 6 месеца
Това не е човек.Трябва да се реже от него,за да разбере какво е и това заслужава.Искам да споделя един много ефикасен и евтин крем от аптеките.Много помага и белезите не остават.Казва се Витамин и е около 5-6лв.Нека момичето го пробва,няма да и навреди. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
Здравка Спколова
преди 6 месеца
Това е изверг.Той трябва да е в затвора или в психиатрия.За наранено животно- куче,котка или някое друго се иска присъда и наказание,а за толкова жестоко насилие- нищо или " лека телесна повреда".Тези.съдии,лекари и вещи .лица така ли биха реагирали ако се касаеше за техните дъщери,жени или за тях самите? Май трябва да се върнат Крумовите закони- да се.постъпи.по същия.начин с този изверг Сигнализирай за неуместен коментар