Прокуратурата и СДВР хванаха трима автоджамбази и откриха 3 крадени коли

Намерили са устройства тип "тапа" за заглушаване на GPS сигнали и регистрационни табели на МПС

28.07.2023 | 14:35 Редактор: Тодор Петров
Прокуратурата и СДВР хванаха трима автоджамбази и откриха 3 крадени коли

Прокуратурата и СДВР извършиха съвместни действия по разследването по три досъдебни производства за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

В хода на действията са събрани и проверени доказателства, от които може да се направи извод, че трима мъже на възраст 47, 49 и 32 години са съпричастни към престъпната дейност по противозаконно отнемане на моторни превозни средства. Лицата са известни на органите на МВР за идентични деяния. 

Същите са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 346 от НК и спрямо тях са постановени мерки за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

При извършените претърсвания и изземвания на жилищата, обитавани от обвиняемите, са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип "тапа" за заглушаване на GPS сигнали, както и регистрационни табели на МПС, използвани за транспортиране и укриване на отнетите автомобили.

По време на разследването са установени три моторни превозни средства, които са били предмет на противозаконно отнемане.    

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR