Издирваният за убийството в Цалапица е в Германия? Местни го описват като избухлив

30-годишният Рангел Бизюрев е привлечен задочно като обвиняем

28.07.2023 | 14:39 Редактор: Искра Ангелова
Издирваният за убийството в Цалапица е в Германия? Местни го описват като избухлив

Издирваният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов - Рангел Бизюрев, е излетял от София на 24 юли рано сутринта и е кацнал в Германия, информира "24 часа", позовавайки се на източник, запознат с разследването. Тамошните власти са известени за случая. Изпратени им са необходимите документи по разследването.

"Баба му и дядо му са много добри хора, а той на кого се метнал така жестоко да убива?" - това коментират хората в пловдивското село Цалапица, след като прокуратурата и полицията назоваха инициалите на Р. Б., сочен за убиец на 24-годишния Димитър Малинов.

Младият мъж беше открит мъртъв след брутален побой в покрайнините на селото вчера. 30-годишният Рангел Бизюрев е привлечен задочно като обвиняем, тъй като още на 24-и е избягал в Германия.

Хората се страхуват открито да говорят за него, а по-рано от прокуратурата обясниха, че имал криминални прояви назад в годините. Местните го описват като буен и избухлив. Местен продавач разказва, че вдигал скандали.

"Майка му и баща му са разведени, той живее при баща си. Баба му Димитрия и дядо му Рангел, на когото е кръстен, са трудолюбиви хора, на никого лошо не са направили. А той на кого се е метнал", недоумява една от местните.

Повечето хора в село избягват да говорят за Рангел. Твърдят, че познавали повече убития Митко, макар и бегло, защото живеел при баща си в Стамболийски и от време навреме идвал в Цалапица при майка си. Описват го като кротко момче. Макар и на 24 години, бил безработен. Някои се съмняват във версията, че е убит заради пари.

Снимка: БГНЕС