Откриха изчезналия 24-годишен Димитър от Цалапица, за съжаление е мъртъв

По записи на камери младият мъж е видян последно да се качва в черен автомобил

27.07.2023 | 16:10 Редактор: Михаела Димитрова
Откриха изчезналия 24-годишен Димитър от Цалапица, за съжаление е мъртъв

Изчезналият Димитър Малинов, на 24 години от Цалапица, е открит мъртъв в канавка в покрайнините на селото, според мълвата, която се разпространява там. Това съобщи кметът на селото Ивайло Данаилов.

Засега официалните власти не потвърждават тези данни поради съображения, касаещи разследването.

По думите на кмета на Цалапица, през вчерашния ден на територията на селото е имало масирана акция на полицията, претърсвали са обстойно района. 

Самият кмет Данаилов е оказал съдействие, като е предоставил записи от камерите на магазини и заведения, на които се вижда, че Димитър се качва в черен Мерцедес, след което следите му се губят. Открити са били собствениците на автомобила и те са били разпитвани. Неофициално се говори, че едно от момчетата от обкръжението на изчезналия, вече е напуснало страната. В четвъртък той е поискал някакво пълномощно от кметството.

"Пак селската клюка твърди, че той се бил заканвал открито на Димитър, че ще го убие. Но дали е така, не мога да кажа, разследващите трябва да го кажат", посочи кметът Ивайло Данаилов, цитиран от "Фокус".

"Поемни лица от общината са присъствали на обиска на автомобила и там не са открити никакви доказателства за извършено престъпление", добави още кметът. 

Димитър Малинов пребивавал ту в Цалапица, където е майка му, ту в Стамболийски - където е бащата. Двамата родители са разделени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR