Убиецът на Димитър от Стамболийски избягал в чужбина, конфликтът е заради 100 лв.

Заподозреният е 30-годишен, купил си самолетен билет преди нападението

28.07.2023 | 10:52 Редактор: Юлиан Христов
Убиецът на Димитър от Стамболийски избягал в чужбина, конфликтът е заради 100 лв.

30-годишен е обвиняем за зверското убийство на Димитър Малинов от Стамболийски. Той е в чужбина и за него е издадена европейска заповед за арест. Привлеченият като обвиняем е с инициали Р. Б. и се е познавал от години с убития. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София. Билетът е закупен преди убийството.

"Смъртта му е настъпила след тежък побой, нанесен на 20 юли около 22:30 часа в нощта на изчезването", обясни наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева. Тя уточни, че причината за тежкото престъпление са финансови взаимоотношения, но не назова за каква сума става въпрос.

Според запознати конфликтът между двамата бил за 100 лева, пише "24 часа". "Разследването се води за убийство, извършена с особена жестокост, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор", каза Лулчева.

По думите ѝ са разпитани над 10 души, извършени са претърсвания на няколко адреса. Прокурор Лулчева заяви, че на този етап няма друг замесен в тежкото убийство.

Малинов изчезна на 20 юли вечерта. Той е от Стамболийски при баща си, но отишъл на гости на майка му, която е омъжена в Цалапица.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)