ГДБОП разби нарколаборатория за синтетична дрога, трима са в ареста

Спецакцията е проведена на територията на Сливен

15.07.2023 | 11:07 Редактор: Тодор Петров
ГДБОП разби нарколаборатория за синтетична дрога, трима са в ареста

Нарколаборатория за синтетична дрога е разкрита при спецоперация на ГДБОП. Тя е проведена на територията на Сливен от служители на ГДБОП, колегите им от ОДМВР - Сливен и с активното съдействие на експерти от Националния институт по криминалистика – МВР. 

Действията по неутрализиране на престъпна дейност на лица от Сливен, занимаващи се с производство на наркотични вещества и прекурсори, са осъществени под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Сливен на 12 юли. 

В рамките на операцията са извършени претърсвания на четири адреса и четири автомобила. На единия от адресите антимафиотите установили пригодена химическа лаборатория за производство на наркотични вещества и прекурсори. Иззети са близо 90 кг ефедрин, голямо количество химикали, използвани за производството на наркотичните вещества, както и множество машини и съоръжения за синтеза на химическите вещества, съобщиха от МВР.

За срок от 24 часа са задържани трима мъже - на 60, 52 и на 42 години. С постановление на наблюдаващия прокурор арестът им е удължен до 72 часа. В петъчния ден, с решение на Окръжен съд – Сливен, на тримата обвиняеми е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 
Работата по документиране на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.