Криминалисти разбиха две оранжерии за наркотици в Шумен, арестуваха и жена

Намерени са над 250 саксии с растения от вида на канабиса

03.07.2023 | 10:55 Редактор: Михаела Кирилова
Криминалисти разбиха две оранжерии за наркотици в Шумен, арестуваха и жена

Криминалисти от ОДМВР- Шумен неутрализираха две оранжерии за отглеждане на наркотични вещества. Задържани са мъж и жена, образувано е досъдебно производство, информираха от ОДМВР-Шумен.

Работата по случая започнала след получена информация, че мъж от града отглежда канабисови растения. Криминалисти влезли в дирите на 48-годишен мъж от Шумен.

В  събота, хода на операция срещу разпространението на наркотици е извършено претърсване в частен имот във вилна зона край Шумен. В двора открили две изградени оранжерии, с монтирани климатици и оборудване. В едната са намерени 71 саксии с растения от вида на канабиса, а в другата 196 саксии със засадени растения в различен стадий на растеж, пояснява "Фокус".

Извършено е претърсване в имота, в едно от помещенията са намерени и иззети 282 полуизсъхнали стръка канабис, и около 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

Иззети са още 241 корени разсад от растението канабис с различна височина между 20 и 50 см. и оборудване за отглеждане и сушене на растенията. За срок до 24 часа е задържан 48-годишен мъж от Шумен.

При претърсване в имот в града, обитаван от неговата 48-годишна приятелка, в жилището криминалисти намерили около 300 грама суха тревиста зелена маса- канабис. Жената е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в града. 

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под ръководството на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.

Снимка: БГНЕС