Началник в МВР в Харманли катастрофира в гараж и избяга, отърва се с глоба от 500 лв.

Полицаят е отстранен от работа, срещу него тече и дисциплинарна проверка

30.06.2023 | 19:03 Редактор: Вяра Димова

Полицай от Харманли се блъсна в гараж и избяга. Той беше изправен пред съда за непристойно поведение и неизпълнение на полицейско разпореждане.

Малко преди 18:00 часа в четвъртък вечерта 33-годишният Михаил Михайлов чува силен трясък зад блока, в който живее. Той излиза навън и вижда, че лек автомобил се е ударил в гаража му. Оказва се, че колата е шофирана от съседа му Ивелин Станков, който е началник на отдел "Управление на собствеността" в ОД на МВР - Хасково.

"Като дойдох, вече беше потеглил", каза Михаил.

Освен, че отказва дрегера, Станков започва да обижда колегите си. 20 часа по-късно мъжът е изправен пред РС - Харманли за дело по Указа за борба с дребното хулиганство. Пред журналисти той отказа да говори.

По искане на защитата делото се гледа при закрити врата. Съдът наложи на старши инспектор Ивелин Станков административно наказание глоба в размер на 500 лева. В момента той е отстранен от работа, а срещу него тече дисциплинарна проверка.

"Ако беше детето ми, остава на място. Не можеше да вземе завоя, влиза направо в гаража", обясни още Михаил.

Това не е първото провинение на мъжа. Преди месец прокуратурата започна разследване срещу за безразборна стрелба по автокъща в Харманли. Балистична експертиза показа, че следите от куршумите са от пистолета на хасковския полицай.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Направени ли са тестове за употреба на алкохол и наркотици на полицейския началник? Сигнализирай за неуместен коментар