Гавра с човешката болка: Откраднаха кутия за дарения от църква в Казанлък

Младият мъж е бил 35 дни в кома, година и половина в инвалидна количка

15.06.2023 | 19:01 Редактор: Елеонора Танева

Кражба на кутия за дарения от църква в Казанлък. Средствата били събирани за лечението на млад мъж, който преди 8 години претърпява тежка автомобилна катастрофа. Преди дни се наложило спешно да бъде приет в болница заради усложнения, а семейството му започва да събира поставените из града кутии с дарения. Тогава разбира, че една от тях е открадната.

Църквата в центъра на Казанлък е от особено значение за Краси. Точно там е успял да проходи отново след катастрофата.

"Бях 35 дни в кома, след това 1,5 г. на инвалидна количка и първите си, не са много - три крачки, направих в тази църква", разказва Красимир Низамов.

"Той беше 106 килограма. От болницата ми го върнаха 58. Държеше си главичката, не можеше да си държи главата - като бебе", спомня си майка му Таня Низамова.

Семейството прибягва до дарителска кампания за лечението и рехабилитацията на Краси, за да може той отново да проходи.

"Опитахме се да се справим сами, но в един момент банките отказват кредити и прибегнахме до тази кампания", обясни Таня Назимова.

Кутията за дарения в храма е поставена още през март. Там няма видеонаблюдение и никой не знае кога е открадната.

"Разочарование е, защото какъв човек трябва да си, за да се подиграеш с човешката болка. Дано Бог му прости греховете, защото каквото и да правиш зад гърба на другия, ти го правиш пред очите на Бог. Дано Бог му прости", споделя майката на Краси.

Кампанията за събиране на средства за Красимир продължава. Предстоят му още операции в чужбина и рехабилитация в България, за да може да ходи нормално и без болки.

Вижте повече в репортажа.