До 8 години затвор за длъжностно лице след "голите" обиски в клуб в Пловдив

Образувано е досъдебно производство за превишени права

06.06.2023 | 15:00 Редактор: Юлиан Христов
До 8 години затвор за длъжностно лице след

Длъжностното лице, срещу което е образувано досъдебното производство от Окръжна прокуратура Пловдив, във връзка с акцията в нощно заведение в града на 6 май, може да лежи в затвора от 1 до 8 години, както и да бъде лишено от права.  

"Според българския процесуален кодекс не се посочва конкретно лице, срещу което то е образувано. На по-късен етап наблюдаващият прокурор ще прецени дали да бъдат повдигнати обвинения. Предстоят разпити на свидетели", заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева – Минчева.

По-рано днес Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство за това, че на 6 май в Пловдив длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение  в ОД на МВР Пловдив, е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения и превишило властта и правата си, с цел да причини другиму вреда – на дружество с ограничена отговорност, и от това е могло да настъпят немаловажни вредни последици – престъпление по чл. 282 ал. 2 пр. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, припомня "Фокус".

Досъдебното производство е образувано след извършването на лична проверка от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив във  връзка с постъпила жалба против действията на полицейски служители  в нощен клуб "Бушидо“ в Пловдив през нощта на 6 май 2023 г. 

Снимка: БГНЕС