Мистерията около смъртта на Ангел Христов се заплита, няма смъртен акт, издаден от Ресилово

Местните в Дупница останаха изненадани, че няма да има опело

04.06.2023 | 18:42 Редактор: Искра Ангелова

Мистерията около появата и внезапната смърт ма Ангел Христов се заплита. Кметицата на село Ресилово заяви, че не е издавала смъртен акт.

"Не съм издавала смъртен акт и не знам нищо за случилото се. Тук съм, защото съм кмет, никога не съм го виждала това лице", коментира Мариана Доцина.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев уточни, че смъртен акт е издаден на 3 юни сутринта от длъжностно лице в община Дупница, но никой не се е свързал с полицията.

"Смъртният акт е издаден в Дупница, без да се уведоми полицията. Данните са противоречиви", поясни Демерджиев.

Работи се по версията Ангел Христов да не е починал тук, а само тялото му да е вкарано в България. Разследват се се всички възможни причини, ясно е, че Христов не е влязъл със собствения си документ за самоличност.

В храм "Свети Георги Победоносец" в центъра на Дупница по обед трябваше да се състои опелото на Ангел Христов, но церемонията беше отменена.

Пространството около храма обаче сутринта беше почистено, а тревата окосена. А някои от местните дори останаха изненадани, че няма да има опело. И си спомнят за Ангел Христов.

"Познавам го, чудесен човек, беше прекрасен гражданин на Дупница, помагаше", сподели гражданин на Дупница.

И добави, че не знае, че го издирват от Интерпол.

И ако в Дупница хората разказват с какво един от братята Галеви им е помагал, то в съседното село Ресилово, където се намира имението им, хората отказват да коментират каквото и да било.

Аутопсията на Ангел Христов ще бъде извършена в понеделник, а по непотвърдена информация по тялото няма сили от насилие.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR