Обявиха за издирване и детето на Еврото, има обвиняем за незаконно подслушване на Петров

На 29 и 30 май прокуратурата и МВР предприеха мащабна акция в София

03.06.2023 | 23:55 Редактор: Искра Ангелова
Обявиха за издирване и детето на Еврото, има обвиняем за незаконно подслушване на Петров

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно използване на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщиха от прокуратурата.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият К.Х. без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация - престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК. В хода на разследването е установено, че К.Х. е записвал срещи на обвиняемия П.П. с различни български граждани и магистрати.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият П.П. е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС).

Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на П.П.

Разследването по случая продължава.

На 29 и 30 май прокуратурата и МВР предприеха мащабна акция в София, в рамките на която бяха претърсени помещения в и до гръцки ресторант на бул. "Черни връх" в кв. "Драгалевци".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR