СРП с подробности за масираните проверки в София, издирват бившия следовател Пепи Еврото

Петьо Петров е привлечен към наказателна отговорност, търсят го, за да му връчат наказателното постановление

31.05.2023 | 15:55 Редактор: Петя Кръстева
СРП с подробности за масираните проверки в София, издирват бившия следовател Пепи Еврото

"На 29.05.2023 г. Софийската районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления.  По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в София различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, а  за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация", съобщават от Софийската районна прокуратура в позиция до медиите.

Те изтъкват, че по досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено,  тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване. 

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели. 

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица. Разследването по случая продължава. 

Снимка, архив: МВР