Турски гражданин опита да пренесе бойни пистолети през "Капитан Андреево"

53-годишният мъж е с мярка за неотклонение "Гаранция в пари", както и със забрана да напуска България

30.05.2023 | 18:10 Редактор: Вяра Димова
Турски гражданин опита да пренесе бойни пистолети през

Митническите служители откриха 2 бойни пистолета при проверка на товарен автомобил.

На 28 май на МП "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока - автомобилни части от Великобритания през Германия и България за Турция.

По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателен контрол. При извършен личен преглед на шофьора, митнически служител открива отзад на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета. В единия от пакетите е открит боен пистолет и два пълнителя за него, а в другия пакет - части на друг разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина. 

Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. 

На шофьора с инициали К.Т. на 53 г., турски гражданин, е повдигнато обвинение. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари", както и "Забрана да напуска пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"