Иззеха голямо количество дрога, наркотрафикантите са все по-изобретателни

Спецоперациите са проведени от служители на ГДБОП и Агенция "Митници"

23.05.2023 | 11:19 Редактор: Тодор Петров
Иззеха голямо количество дрога, наркотрафикантите са все по-изобретателни

На 19 май, в рамките на съвместна операция на няколко български гранични контролно- пропускателни пункта, на ГКПП "Видин-Дунав мост" служители на ГДБОП и Агенция "Митници" предприели щателна проверка на български камион, управляван от 51-годишен турски гражданин. 

В рамките на извършения контрол са иззети 123 кг марихуана и 275 г хашиш. Последвало е задържането на шофьора и образуване на досъдебно производство за престъпление.

От началото на месец април антимафиотите са работили и по водена в ГДБОП преписка за организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на наркотични вещества по направлението Кралство Испания - ФР Германия - Кралство Нидерландия - Р България. 

Тогава е постъпила оперативна информация, че групата подготвя товарна композиция с тайник за транспорт на дрога. С цел проверка на информацията, товарната композиция е регистрирана в ШИС. 

На 11 май е засечено влизането ѝ в страната на ГКПП Оряхово, отклонена е за щателна митническа проверка по разпореждане на служител от ГДБОП и при инспекцията е установено наличието на близо 140 кг марихуана. Шофьорът и композицията са задържани, работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава, материалите са докладвани на Окръжната прокуратура във Враца.