Над 40 обискирани в пловдивския клуб ще се жалват в прокуратурата

Вътрешна проверка ще установява дали униформените са превишила правата си

09.05.2023 | 13:51 Редактор: Юлиан Христов

Повече от 40 души до момента са заявили, че ще подадат жалба в прокуратурата срещу действията на полицията след обиска в нощен клуб в Пловдив. 

Остра реакция дойде и от страна на бизнеса. От Асоциацията на заведенията настояват за оставки на полицейски началници и готвят протест в петък срещу, според тях, полицейски произвол.  

"След тази 5-часова проверка бяха открити цигара марихуана и пакетче с 0.4 грама прахообразно вещество. Моето питане е каква е била оперативната информация и какво очакваха, че ще намерят в клуба", каза собственикът Деян Найденов.

В същото време вътрешна проверка ще установява дали униформените са превишила правата си. Вътрешният министър Иван Демерджиев обеща също проверка преди да коментира дали ще иска оставки.   

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
antimafia
преди 6 месеца
"Едва ли не" казва значи не са я събличали. Що се отнася до наркотиците по заведението на тази банда мутри винаги е имало наркотици. Дори навремето в клуб дабъл Ю до сточна гара първият вътре в тоалетните чакаха нарко разпространители. Целия град го командват неколк мутрафона един от които е този турчин с българско име. Друга е темата че шефовете на полицейските участуци пушат пури заедно с тези на една маса. Този омяка всичко през пандемията е ортак в 50 фирми с други популярни мутрафони Сигнализирай за неуместен коментар