Български заслуги при акция на САЩ срещу продажба на наркотици в тъмната мрежа

Американските служби ще продължат сътрудничеството с българските власти

03.05.2023 | 17:20 Редактор: Елеонора Танева
Български заслуги при акция на САЩ срещу продажба на наркотици в тъмната мрежа

Представители на американските правоохранителни органи, Софийската градска прокуратура и Агенция "Митници" проведоха работна среща. На нея е обсъдено оказаното сътрудничество от страна на СГП и АМ при разследване от американските служби на продажба на наркотици в тъмната мрежа (dark web). 

Федералният прокурор, завеждащ Международния отдел за борба с наркотиците и изпирането на пари към Прокуратурата в Южен окръг на щата Флорида, г-жа Моник Ботеро е изразила благодарност от ефективното международноправно сътрудничество, посочват от прокуратурата.

На срещата са участвали също г-н Джордж Пачеко – агент към работна група към Служба за борба с наркотиците (DEA), г-н Рафаел Гарсия – пощенски инспектор към Федерална пощенска служба на САЩ, представител на DEA към Посолството на САЩ в Република България,  г-н Детелин Георгиев – прокурор в СГП, заместник на градския прокурор и говорител на СГП г-жа Десислава Петрова, заместник на градския прокурор и говорител на СГП г-н Христо Кръстев и г-жа Ангела Димитрова – разследващ митнически инспектор към Агенция "Митници". 

И от двете страни беше изразена готовност за последваща съвместна работа. 

Снимка, архив: БГНЕС