fallback

Службите заседават извънредно след опита за покушение срещу Гешев

Премиерът Гълъб Донев свиква извънредно съвещание в МС

02.05.2023 | 06:56 Автор: Тодор Петров

Продължават огледите на мястото, където вчера беше извършен опит за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Премиерът Гълъб Донев свиква извънредно съвещание в Министерски съвет, на което ще присъстват министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, представителите на всички служби и прокуратурата. 

Ще бъде направен анализ на събраната до момента информация по случая. Опитът за покушение срещу главния прокурор бе извършен вчера преди обед край софийското село Ковачевци. Гешев е пътувал със семейството си с кортеж на НСО, когато пред една от колите избухва взрив.

Според разследването бомбата е била 3 с килограма тротилов еквивалент и е оставила кратер с диаметър от около 3 метра. Взривното устройство е било активирано дистанционно. Образувано е наказателно производство за терористичен акт. 

В 11 часа днес прокурори, следователи и съдебни служители излизат на протест пред съдебните палати в цялата страна. Те ще изразят своята непримиримост срещу атаката по българското правосъдие и националната сигурност. С демонстрацията служителите в съдебната система ще изразят подкрепата си към главния прокурор  и позиция срещу опита да бъдат сплашени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback