Обвиниха мъжа на Анита от Перник в умишлено убийство, едно от децата ѝ подало сигнала

Грозят го между 10 и 20 години затвор

30.04.2023 | 18:32 Редактор: Петя Кръстева

Повдигнаха обвинение за умишлено убийство на 41-годишния мъж, който беше задържан за смъртта на съпругата си в Перник. Разследващите разглеждат две основни версии - патологична ревност и спор за пари, обявиха от полицията в града. 

Сигналът за убийството е подаден около 4:30 сутринта от едно от децата на жертвата. Жената е открита мъртва в дома на съпруга си Димитър Димитров, който отрича да е извършил убийството и не дава подробности на разследващите органи. На извънреден брифинг прокуратурата съобщи, че е имало подаден сигнал през декември за конфликт в семейството. По този повод на Анита е била предоставена защита от домашно насилие и е издадена ограничителна заповед на съпруга ѝ, но жертвата се е върнала да живее при него преди няколко месеца. От полицията съобщиха, че от години мъжът има проблеми с алкохола.

Как точно е станало убийството тепърва ще се изяснява чрез аутопсия. Засега е ясно, че по тялото на жената са нанесени множество травми. Срещу Димитър Димитров е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Мярката срещу него ще се гледа утре. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 години затвор.

Снимка, архив: БГНЕС