Боеве с кучета скандализираха интернет - осиновяват ги, после ги пускат за "стръв"

Според полицията извършителите са трима - двама 16-годишни младежи и 34-годишен мъж

29.04.2023 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Поредни скандални видеа в социалните мрежи. Боеве между кучета се организират от непълнолетни в Благоевградско.

Видеата са публикувани от 16-годишен младеж от Белица. Мишел се натъква на кадрите случайно и остава потресена от гледката, затова търси повече информация и се свързва с различни неправителствени организации, за да спре ужаса, който е видяла.

"Натъкнах се на тези видеа от постове във Facebook. Това се извършва от непълнолетни деца - второто, което е, че кучетата биват залавяни от улицата. А някои биват осиновявани, след което по-малките се използват за стръв, за да могат да ги нахъсат и по-големите да се борят помежду си, а от по-малките не остава и следа", сподели Мишел.

Тя разказва още, че кучетата се оковават, а отношението към тях е повече от брутално. Според полицията извършителите са трима - двама 16-годишни младежи и 34-годишен мъж от ромската махала на град Белица.

Георги се появява в един от клиповете. Той обаче твърди, че боят с неговото куче е случаен и той самият не е участвал в организацията на боевете, и не е знаел, че случката се заснема.

Битките са се организирали в гората над града, а на кадрите се вижда как младежите насъскват животните едно срещу друго.

Това, за съжаление, е пореден случай на видео с насилие върху животни, всяко от които се отличава с особена жестокост.

"По-скоро родителите трябва да си възпитават децата, защото съм на мнение, че ако като родител не си успял да възпиташ детето си да не убива, било то и животни, значи си се провалил", допълни Мишел.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.