Питбул издъхна от раните си след разбитата група за нелегални кучешки боеве

Уговорките за залаганията били обсъждани единствено в затворени канали в интернет

08.12.2022 | 19:08 Редактор: Искра Ангелова

Нелегални боеве с кучета в Пазарджишко. Задържани са 23-ма участници в незаконните залагания. Сред тях е и организаторът.

Боевете са провеждани на около 2 километра от село Елшица. Съоръжението е било оборудвано с метални заграждения и осветление. Уговорките за залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация.

"Ето това е мястото, на което се е намирал рингът за незаконните боеве с кучета", сподели Ангел Узунов.

На мястото са задържани 23-ма души на възраст от 17 до 63 години, сред тях и три жени. Те са в полицейските управления в Пазарджик и Панагюрище. В близост до мястото на боевете са открити и 38 леки коли и джипове.

"Открити са достатъчно доказателства, които да насочват вниманието на разследващите, че 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в града, но по принцип пребивава на територията на панагюрското село Елшица. Той е организатор на тези незаконни кучешки боеве", коментира говорителят на ОДМВР - Пазарджик - Мирослав Стоянов.

На мястото в ринга полицаите открили тежко ранено от боеве куче от породата питбул.

"Въпреки намесата на ветеринарен лекар и усилията, които той положи малко по-късно, кучето почина, в резултат на множеството рани, нанесени именно в такъв кучешки двубой", допълни Стоянов.

Въпреки близостта до селото, местните хора твърдят, че не са знаели за боевете.

Вижте повече в репортажа.