Пробация за 1,6 г.: Васил Михайлов сключи споразумение с прокуратурата

Младежът е с общо повдигнати 10 обвинения за нанасяне на побои и закана за убийство

11.04.2023 | 12:14 Редактор: Михаела Димитрова

Васил Михайлов получи пробация за срок от 1 година и 6 месеца заради побой в Созопол. Пострадалият от побоя Петър Гюров обаче, отказа да бъде страна по процеса.

Васил Михайлов е привлечен като обвиняем за това, че в края на август 2021 година на алея в Созопол ударил с юмрук в в лицето на Петър Гюров и му е причинил средна телесна повреда. 

Тогава прокурорският син получи наказание от 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Наказанието беше постигнато след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов. Отменена беше и мярката му за неотклонение подписка. 

"След оценка на целия доказателствен материал беше взето предвид доказателството, че подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това беше взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро и демонстрира уважение, както към съда, така и към страните", каза говорителят на Районната прокуратура в Бургас - Зорница Щърбева.

"Съдебният състав е преценил, че с това наказание изцяло ще бъдат изпълнени целите, предвидени в НК и подсъдимият ще се поправи", допълни тя.

Васил Михайлов е с общо повдигнати 10 обвинения за нанасяне на побои и закана за убийство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR