Михайлов искал вкъщи при семейството си, Адвокат: Провокирали са го за боя в ареста

Едва трима от 11 потърпевши са подали граждански искове срещу прокурорския син

10.04.2023 | 18:42 Редактор: Петя Кръстева

Прокурорският син от Перник - Васил Михайлов, остава в ареста. Съдът отново не уважи искането му за по-лека мярка. Той е обвинен по 8 престъпления, включително нанасяне на побой на няколко души и закана за убийство. По същество процесът ще започне едва на 9 май с разпит на свидетели.

"Даже не моля за подписка или нещо подобно, моля за домашен арест, за да съм при близките си", с тези думи прокурорският син Васил Михайлов застана пред съда на днешното разпоредително заседание. Искането му обаче не беше удовлетворено, тъй като предишния път, в който бил пуснат под домашен арест, се сбил с друг арестант часове преди да напусне мястото за задържане. Защитникът му Велин Велинов определи случая като провокация.

"Цитира се някаква справка за инцидент, без да се проучи, че инцидентът е провокиран от Дениз, а не от моя подзащитен", категоричен бе адвокатът.

Прокурорският син от Перник е обвинен в закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди, повдигнати са му и две обвинения за хулиганство. 

Повечето частни обвинители по делото са се отказали от претенциите си и не искат да вземат участие в процеса, но все пак ще бъдат призовани като свидетели. 

От 11 потърпевши от действията на Михайлов - само трима са подали граждански искове. Те поискаха 40 000 лева като обезщетение, но съдът не ги допусна, защото това ще затрудни хода на процеса. На днешното съдебно заседание присъства приятелката на Васил Михайлов. Двамата с обвиняемия демонстрираха неуважително поведение спрямо съдията и присъстващите в залата журналисти. 

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR