Полицията погна телефонните измамници, влезе в Меката на ало мафията

Във Ветово са блокирани всички входове и изходи на града

06.04.2023 | 13:35 Редактор: Искра Ангелова

Спецакция срещу ало измамници тече в няколко области на България. Има арестувани. Ветово и квартали на Горна Оряховица са блокирани от жандармерия и полиция. Претърсват се адреси.

65-годишният Христо Иванов от Горна Оряховица е един от стотиците, станали жертва на ало измамниците. Мъжът живее сам и негов близък го запознал с млада жена, която го измамила с крупна сума пари.

"Потърпевш съм от ало измамници. Отиде в Германия, завлече ме с 40 хиляди лева. "Хвърли ги до дувара в калта". Аз отидох, изтеглих и ѝ ги дадох. Тя е обявена чрез Интерпол за издирване", обясни мъжът.

В квартал "Калтинец" в Горна Оряховица, известен като Меката на телефонните измамници, тази сутрин почерня от полиция и жандармерия. Униформените претърсваха адреси, полицейски патрули проверяваха автомобили.

Провериха ме за документи - лични и за документи на автомобила. Хората си вършат работата. Ние сме от Лясковец", поясни друг мъж.

Жителите на "Калтинец" от години знаят кои са къщите на ало измамниците.

"Богати има, да ги проверяват, полага им се", коментира жител на Горна Оряховица.

"Има богати роми, които ходят в Германия, в Холандия, печелят, правят къщи, сериозни коли карат. Жените им от социалните товарят държавата. Има и телефонни измамници. Да си платят това, че са излъгали хората, колко баби пострадаха", допълни Христо Иванов.

В района на ЖП гарата също се проверяват адреси. Във Ветово от 6:30 часа са блокирани всички входове и изходи на града, проверени са 6 адреса и задържани 3 лица, също свързани с телефонни измами.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Гошо
преди 1 година
Не ги съдете , покажете ми ги.... Сигнализирай за неуместен коментар