Оставиха за постоянно в ареста гледача на кучетата, разкъсали 40-годишната Мирослава

Защитата на подсъдимия заяви, че ще обжалват решението

01.04.2023 | 16:20 Редактор: Искра Ангелова

61-годишният Ивалин Стратиев, който е обвинен за смъртта на починалата от ухапвания на кучета Мирослава Стоянова от Долна Оряховица, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Горна Оряховица, с мотив, че обвиняемият може да се укрие.

Стратиев се яви в съда със служебен защитник. Мъжът се е грижил в продължение на 2 години за петте кучета в чужд имот в Долна Оряховица, които нападнаха и нахапаха 40-годишната жена, в резултат на което тя почина от обилна кръвозагуба.

Ивалин Стратиев е имал устна уговорка със стопанина на кучетата, който е в чужбина и със собственика на имота, да се грижи за животните срещу подслон и заплащане.

Днес защитата на подсъдимия заяви, че ще обжалват решението на съда в законовия тридневен срок: "Ще обжалваме мярката за неотклонение, съболезнования за умъртвеното момиче Мирослава. Той съдейства на полицията, прокуратурата.. Не е лош човек, няколко дни като съм с него, последователен е, няма някакви подмисли. Първият ден беше шокиран, преживява го, но ..адекватно са постъпили горнооряховските полицаи, коректно са постъпили към него."

Снимка: БГНЕС