Хванаха 54 мигранти в микробус на АМ "Тракия", сред тях и непълнолетни

Те трябвало да стигнат до столицата, а оттам да продължат за Сърбия

17.03.2023 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова
Хванаха 54 мигранти в микробус на АМ

Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем 35-годишен мъж с инициали П.В., за това, че с цел имотна облага подпомогнал 54 афганистанци да преминат незаконно през страната. Сред тях имало и момчета, ненавършили 16 години.

От прокуратурата уточняват, че на 16 март, около 9 ч. на 67-мия километър на автомагистрала "Тракия", полицейски патрул спрял за проверка микробус "Мерцедес", управляван от 35-годишния българин. Колата се движела в посока към гр. София. При извършената проверка било установено, че в товарната част на микробуса пътували 54 афганистанци, всички мъже. Сред тях имало и два момчета, ненавършили 16 години.

Установено е, че чужденците били качени в автомобила в района на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до столицата, а оттам да продължат за Сърбия. Автомобилът е собственост на водача и е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство, информира БНР.

На място е извършен оглед и е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура - Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Снимка: БГНЕС