Явно си заслужава рискът - трафикант си спретна гонка с полицаи, "Люлин" е под напрежение

Чести са гледките на групи бежанци из столичния квартал

02.03.2023 | 18:45 Редактор: Елеонора Танева

Поредна гонка между полиция и мигранти. Този път в столицата. Бус с пакистанци беше заловен в столичния квартал "Люлин". Истински екшън се е разиграл между трафиканти и полиция. След гонка бусът е спрян шести микрорайон.  Шофьорът на буса успява  да избяга,  а петима мигранти са задържани. Хората в столичния квартал бяха видимо притеснени.

"Четири човека бяха на тротоара, един го взеха с линейка. Бяха изплашени", каза местен жител.

Жена от района сподели, че вече няколко пъти е виждала групи от бежанци близо до дома ѝ в квартал "Люлин". 

По думите на вътрешния министър трафикът на хора се превръща във все по-добре платен и разпространен бизнес.

"Всеки проникнал мигрант, всеки каналджия ще бъде преследван, залавян и изправят пред правосъдието. От там очакваме правораздавателните органи да си свършат работата", каза Демерджиев.

В студиото на Bulgaria ON AIR служебният министър на правосъдието заяви, че проблемът няма да бъде решен, докато не се извършват законови промени.

"Въпросът е дали наказанието е такова, за да накара хората да не се занимават, тези които биха се занимавали. Не всеки би се занимавал с това. Но тези, които не се свенят - законът да бъде такъв, че те да се замислят най-малко два пъти. Това трябва да се случва на няколко нива. Международната организация, вътрешната организация, законовият текст и неговото изпълнение", коментира Крум Зарков.

13 мигранти от Афганистан са били открити в лек автомобил, спрян за рутинна проверка на Прохода на Републиката в сряда вечерта.  

Вижте повече в репортажа на Вероника Янкова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Не разбирам
преди 1 година
Защо където отидат САЩ, от там веднага започват мигранти.Питам :В Афганистан няма Русия, нали?Защо тогава ще подгъзуваме на бягащите от америкснската демокрация? Сигнализирай за неуместен коментар