fallback

Мъж твърди в съда: От "Възраждане" ми платиха 5000 лв. да спра цистерни за Украйна

Подсъдимият за фалшив сигнал за бомба Любомир Яков, сътвори истински цирк в съдебната зала

01.03.2023 | 17:21 Автор: Петя Кръстева

От партия "Възраждане" ми платиха 5000 лева, за да спра цистерните да не заминат за Украйна. Това обяви пред журналисти Любомир Яков след края на днешното разпоредително заседание в Пловдивския районен съд. 28-годишният мъж бе доведен с белезници, тъй като в момента излежава в затвора предишна присъда

Яков е обвинен за това, че на 15.11.2022 г. в Пловдив е предал от уличен телефон до Единен европейски номер за спешни повиквания 112 невярно повикване за тревога, изразяващо се в сигнал за заложени взривни устройства – минни гранати на Централна гара. Подсъдимият е с множество предходни осъждания, с влезли в сила ефективни присъди на "лишаване от свобода“, включително три за същото престъпление, пише "Фокус".

В съдебната зала той сътвори истински цирк, като опита да се направи на невменяем и постоянно прекъсваше прокурора, съдията и дори служебния си защитник.

"Двама от "Възраждане" дойдоха при мен и ми дадоха 5000 лева, за да спра цистерните да не заминават за Украйна. Дадоха ми парите и ме напиха. Мога да ви кажа къде са сега парите. Искам лечение от 2 години, а не да лежа в затвора. Ще си прережа вените и ще се самоубия. Аз съм психично болен, не съм вменяем. Направената ми епикриза не е вярна. С депресивно психично разстройство съм. Аз съм чист алкохолик", каза мъжът.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback