Трагедията с мигрантите: Осъждан каналджия стои в дъното на случая

Министър Демерджиев: Установихме всички, които имат отношение

17.02.2023 | 19:07 Редактор: Вяра Димова

"Полицейските органи си свършиха работата. Има задържани. Установихме всички, които имат отношение към случая. Този, който стои в дъното на това, е човек с досъдебни производства, осъждан за каналджийство. Внесохме в парламента законопроект, с който поискахме да се  вдигнат наказанията и тези хора да не се явяват пак. Това е един пример до какво води това", заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев след трагедията със загинали мигранти, които бяха открити в бус край софийското село Локорско. 

Припомняме, че загиналите са 18. 34-ма души са разпръснати в няколко болници в столицата. Сред тях са и 5 деца.

Мъжете са премръзнали, мокри и с наранявания по тялото. Хоспитализираните в "Пирогов" са 7 и са в тежко състояние, но няма опасност за живота им. В "Св. Анна" са настанени 7 души, а във ВМА - 8. Петима от тях са в реанимация и трима в токсикология.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Коментатор
преди 1 година
Ами всички герои от тази трагедия трябва да лежат в затвора до живот. Няма как без ефективни, сурови присъди да се прекъснат подобни престъпни групи. Разбира се, всички имоти и имущество на тези престъпници се изземват. Сигнализирай за неуместен коментар