Съдят мъж, заклал лудата си жена с нож, заключвала го и го заплашвала с убийство

Обвиняемият бил с няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ, жената била с тежка депресия и психоза

14.02.2023 | 16:07 Редактор: Ирена Бакърджиева
Съдят мъж, заклал лудата си жена с нож, заключвала го и го заплашвала с убийство

Мъж, убил жена си по особено жесток начин, ще бъде изправен пред съда, съобщават от Софийската градска прокуратура.

Престъплението е от 25 март миналата година. Двамата живеели с конфликти и скандали, които често прераствали във физическо насилие. Насилиникът била жената, а жертвата - съпругът ѝ. В моменти на агресия дамата често вземала нож и заплашвала съпруга си. Бутала го на земята, заключвала го в дома им, вдигала скандали, ако той разговаря с други хора.

Обвиняемият бил с няколко инфаркта и инсулта и се нуждаел от помощ. Жената била с тежка депресия и психоза, диагностицирани от лекар. Мъжът ѝ пък развил хроничен стрес и астенизация, изтощение, безсилие и слабост.

На 25 март мъжът и жена му били в дома си в столичния кв. "Младост". Той искал да излезе, за да си купи вестник и кафе, но тя му забранила. Взела ключовете му и го заключила в апартамента. Към 07:50 ч. се върнала обратно и се насочила агресивно към него. Той ѝ казал, че ще се обади на полиция или на сина си и взел телефон, пише "24 часа".

Това разгневило съпругата, тя изтръгнала телефонната слушалка от ръцете на съпруга си, изскубнала кабела на телефона, блъснала го на земята, взела нож, заплашила го, че ще умре и посегнала към него. Двамата се сборичкали, като мъжът успял да вземе ножа. Афектиран, той започнал да дупчи жена си по лицето, шията и гърдите.

Въпреки раните си съпругата му успяла да излезе от апартамента, позвънила на съседи за помощ, след което паднала и починала на площадката между стълбите. Съдебните медици преброили 9 пробождания с нож по тялото ѝ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 1 година
Ирена Бакърджиева журналист ???Реникът и подхожда за жълтата преса... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Абсолютно непрофесионално заглавие и описание на една трагедия. Напълно вулгарни и пошли ***. Сигнализирай за неуместен коментар