Смятано за загинало в пожар дете от Варна било мъртво от месец, родителите криели трупа

Предвид състоянието на тялото, не може да бъде определена причината за смъртта на Мариела, съобщиха от прокуратурата

14.02.2023 | 11:26 Редактор: Елеонора Танева
Смятано за загинало в пожар дете от Варна било мъртво от месец, родителите криели трупа

Ужасяващи разкрития от разследването на пожар, при който деца на 1 и 4 г. загинаха в дома им във Варна на 9 октомври 2021 г. Във фаталната вечер сигнал за пожара е подаден от съседи. При потушаването на пожара било установено, че в жилището има две починали деца.

В процеса на разследване е открита зловеща находка - по-голямото дете не е загинало в огъня, а е било мъртво месец преди това. Било е в стая от апартамента, покрито с различни одеяла, разкри окръжният прокурор на Варна Красимир Конов за "24 часа". 

"За съжаление, предвид състоянието на тялото, не може да бъде определена причината за смъртта на 4-годишната Мариела", добави магистратът.

30 дни с трупа на детето са живеели бащата на момичето - Емил, жената, с която е бил на семейни начала – Мартина, и нейният син Денис, който по това време е нямал и годинка. Мъжът и жената бяха обвинени след пожара за извършване в съучастие на палеж с настъпили значителни материални щети и последвала смърт. В момента са на свобода заради изтичане на давност.

Снимка: БГНЕС (архив)