Братът на убиеца на Нав: Заслужавал си го е, тормози цялото семейство

Анани Тонев отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени

10.02.2023 | 18:09

След убийството на психолога Иван Владимиров началникът на столичното Пето районно управление е разпоредил вътрешна служебна проверка. Причината е, че срещу убиеца - съсед на жертвата - били подавани много сигнали, но от МВР не са реагирали. Владимиров беше застрелян от бившия полицай след дългогодишни междусъседски спорове.

Майката на убития Иван Владимиров - Слава Иванова, е категорична, че извършеното престъпление е много добре планирано и обмислено до най-малкия детайл от извършителя Румен Тонев. "Имал е план от много време, обмислил го е перфектно. Като бивш полицай той има нужните познания", каза тя.

Румен Тонев е оставил предупредителни надписи и върху врата на мазето си, а междусъседските сблъсъци са започнали от 2020 г. "Той не говори, не поздравява, ние се разминаваме. Аз си стоя в хола с внучето, премествам стола, той леко скърца, въпреки че има тапички. На третата минута на прозореца имам яйце", разказва още Слава Иванова.

Според брата на извършителя е било неизбежно да се стигне до фаталния инцидент. "Той направо си го е заслужавал. Дошло му е до гуша, за да го направи това нещо. Тормози цялото ми семейство, откакто се е върнал от Америка", коментира Анани Тонев пред Bulgaria ON AIR

Братът на убиеца отрича действията на Румен Тонев да са били предварително замислени. "Не е преднамерено, то си личи. Той е застрелян пред вратата, защото е ритал вратата по всяко време, когато се е прибирал", казва още Анани Тонев.

Десетки жалби са подавани и от двете страни в 5-то РПУ, но без резултат. 

"Особеното е, че тези множество жалби и сигнали не са със заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикации на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът", коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Началникът на 5-то РПУ разпореди проверка на всички жалби за междусъседския конфликт. Според СДВР обаче през последните две години и жертвата, и извършителят са подавали десетки жалби, но в тях не е имало сигнали за заплахи с насилие.

Жертвата Иван Владимиров е и американски гражданин, близките му се надяват този факт да спомогне за по-бързата развръзка. "Не е убит обикновен българин, а и американски гражданин. Надявам се, че това може да задвижи по някакъв начин нещата", споделя чичото на жертвата.

Семейството на Иван Владимиров се надява смъртта му да послужи за това да се промени закона и да доведе до някаква положителна промяна.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.


7
4 rate up comment rate down comment 0
Маври
преди 1 година
Ужасно ме подразни определението " обикновен българин " ! А американският гражданин не е ли с български произход ?! Сигнализирай за неуместен коментар
6
1 rate up comment rate down comment 0
Мая
преди 1 година
Никой никога не трябва да притежава оръжие ! Сигнализирай за неуместен коментар
5
1 rate up comment rate down comment 4
Тренер
преди 1 година
Бил американски гражданин!!! Тоя май си е заслужил куршума ,американска ***.... Сигнализирай за неуместен коментар
4
3 rate up comment rate down comment 5
Сори , псевдо... !
преди 1 година
" Жертвата Иван Владимиров е и американски гражданин, близките му се надяват този факт да спомогне за по-бързата развръзка. "Не е убит обикновен българин, а и американски гражданин. Надявам се, че това може да задвижи по някакъв начин нещата", споделя чичото на жертвата. "Уж известен психолог , продавал скъпо съветите си на " закъсали " , показвал им вярната посока в живота ... , а не могъл да предпази себе си от настоящето , учил в миналото , за да пребъде в бъдещето ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
В предаването преди обяд по БТВ почти цяла България е чула споделеното от жертвата Иван Владимиров, че го заплашват с убийство. Такава закана е нещо изключително сериозно и би трябвало да се реагира по- най бързия начин. Явно няма нагласа за такива сериозни сигнали. Според мен, МВР е индиректен убиец на психолога Иван Владимиров. Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 10
НЕКОЙ
преди 1 година
Значи американският гражданин не е обикновен човек, а българинът е обикновен човек.....?! Хайсиктир бе......Май ми се струва, че нав е инициатора на свадата..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 12
scott
преди 1 година
що щеш у гетото, амеликанецоо? Сигнализирай за неуместен коментар