Пореден случай: Роми нападнаха горски инспектори в Благоевградско

Служителите едва успяват да се спасят

07.02.2023 | 15:00 Редактор: Михаела Димитрова
Пореден случай: Роми нападнаха горски инспектори в Благоевградско

Пореден случай на нападение на системни нарушители срещу горски служители в Благоевградско. Инцидентът е станал в понеделник на изхода на село Микрево, на разклона за село Вълково. 

Екип на Регионална дирекция по горите – Благоевград спира за проверка автомобил, натоварен с иглолистна дървесина, пътуващ от село Микрево. Докато инспектиращите се опитали да установят законовия характер на дървесината, след автомобила на нарушителите спира микробус. От него слизат група роми, единият добре познат системен нарушител в района, на когото преди месеци е конфискуван автомобил с незаконна дървесина. След отправяни вербални заплахи към горските служители, двама роми нападат един от горските инспектори, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Екипът на РДГ успява да се качи в служебния автомобил и да потегли, въпреки че групата роми препречват пътя на автомобила, удрят по стъклото и възпрепятстват тръгването му. Служителите успяват да сигнализират компетентните органи. За случая е уведомена прокуратурата. Образувано е бързо производство.

Само преди дни беше осуетен пореден опит за саморазправа на група роми срещу служители на Югозападно държавно предприятие по време на дежурство в местността "Вангелова чешма".

Снимка: БГНЕС