50 срещу двама: Мъже опитаха да нападнат горски служители в Дупница

Те се разминали без наранявания

03.02.2023 | 13:38 Редактор: Михаела Димитрова

50 мъже опитаха да нападнат двама горски служители в Дупница. Владислав Василев и Венцислав Боянински били от квартал "Гиздова махала". Успели навреме да се оттеглят, поради което се разминали без наранявания.

"Вечерта около 23:00 часа бяхме дежурни с колегата, и от "Гиздова махала" излязоха 6-7 автомобила, после към нас се насочиха лица с челници, на 100 метра от нас групата се раздели. Едната група искаше да ни препречи пътя, а другата се насочи към нас с викове, за да избегнем конфликт се оттеглихме към  "Бистрица"", коментира един от потърпевшите - Владислав Василев.

Според Венцислав Боянински цялото нападение е било предварително обмислено: "Организацията беше перфектна от тяхна страна. Минават с коли, оглеждат ни, виждат кои сме, до колко часа седим."

"Много нагло посегателство, при условие, че ние се стремим да водим социална политика и да подсигурим дърва. Даваме право дори в същия ден, когато пристигнеш в ДГС, да си подадеш заявление и да ги получиш веднага. Проблемът тук е свързан с това, че намерили начин за по-бърза директна продажба на незаконни дърва. Случаите на агресия срещу горските служители са постоянни. В един момент не се издържа, това са от понеделник до неделя, нон-стоп", коментира директорът на ДГС Дупница Атанас Диманков.

А случаите на агресия срещу горските служители са постоянни.

От ЮЗДП заявиха, че осъждат всякакви прояви на агресия срещу служители, които изпълняват задълженията си по опазването на горите.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Императорът
преди 1 година
"Мъже" ??? Защо не кажете истината - че са XЪXРЕШКИ бандити? Страх ли ви е? Сигнализирай за неуместен коментар