Хванаха "муле" по време на телефонна измама в Попово

Възрастна жена хвърлила парите през терасата, а мъжът трябвало да ги остави на посочено място

07.02.2023 | 11:20 Редактор: Вяра Димова
Хванаха

В Попово е установен мъж, играл ролята на "муле" при извършване на телефонна измама. Според криминалистите от Районното управление в Попово, след проведени от тях активни издирвателни действия, за това е сочен 44-годишен жител на града, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. 

До разкриването му се е стигнало, след като на 5 февруари 90-годишна жена от Попово е била въведена в заблуждение след обаждане на стационарния ѝ телефон.

Под претекст за необходимост да бъде оказано съдействие на полицейски служители, провеждащи операция по задържане на извършители на телефонни измами, от владението ѝ е била отнета сумата от 5000 лв. Установено е, че 44-годишния мъж е приел и транспортирал тази парична сума, информира БТА.

Възрастната жена е хвърлила парите през терасата на жилището си, а той е имал ангажимент да ги остави на посочено му място по пътя за Русе, уточни Кръстева. Мъжът е направил самопризнания. Случаят се разследва в досъдебното производство по чл. 209 от Наказателния кодекс.

Снимка: БГНЕС