Полицай пострада след гонка с шофьор без книжка

40-годишният водач е задържан за 24 часа

17.01.2023 | 17:57 Редактор: Вяра Димова
Полицай пострада след гонка с шофьор без книжка

Екшън с преследване на бяла "Тойота" се разигра из шуменските улици във вторник следобяд. 40-годишен шофьор опитал да избегне проверка, защото нямал шофьорска книжка, но е задържан. При извеждането му от колата полицай се наранил на стъклото на автомобила. С порезни рани е, но след преглед се е върнал на работа, съобщават от ОДМВР Шумен.

Гонката започнала около 15 часа, когато екип, който осигурявал безопасността на движението в района на 5-ти километър на входа на Шумен, подал сигнал със стоп палка на колата с шуменска регистрация.

Водачът не спрял, а ускорил и продължил. Създадена била организация за спирането му. Екипът го последвал, подал информация и на колегите за посоката, в която се движи, пише "Труд".

В шуменския квартал "Дивдядово" успели да го спрат, след като колата спукала гума. Шофьорът пробвал да упорства, но бил задържан.  Той ще остане в ареста за срок до 24 часа, а работата по случая продължава, уточниха от полицията. Към 17 часа все още продължава претърсването на автомобила.

От полицията изясняват дали не е факт и употреба на забранени вещества от водача.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)