ИПБ завежда стотици дела за незаконно наложени глоби от ТОЛ системата

Причината са поставените камери върху незаконно изградено съоръжение 

12.01.2023 | 10:11 Редактор: Тодор Петров
ИПБ завежда стотици дела за незаконно наложени глоби от ТОЛ системата

Юридическият екип на Института за пътна безопасност завежда стотици дела за незаконно наложените глоби от ТОЛ системата, се казва в съобщение на ИПБ до медиите.

На 9 януари година получихме писмо от Регионалната дирекция за национален строителен контрол – София-област, в което се посочва, че при прегледа на издадените от МРРБ разрешения за строеж на изградената на републикански път I-8, гр. Божурище, стационарна контролна единица за електронно събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние няма разрешително за строеж. 

Това означава, че поставените камери на ТОЛ-системата са върху незаконно изградено съоръжение. Наложените за десетки милиони левове глоби могат да бъдат оспорени в съда. 

Експертите на Института за пътна безопасност многократно в свои доклади са предупреждавали, че ТОЛ системата не функционира в обществен интерес. Включително и при среща с министъра на регионалното развитие през месец август 2022 г., той също беше предупреден за проблемите, които генерира ТОЛ системата, подчертават от ИПБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 1 година
Ако ИПБ стане партия, ще гласувам за тях. Сигнализирай за неуместен коментар