В Плевенско разбиха група, принуждавала българи да просят в Швеция

Задържана е 57-годишна жена

12.01.2023 | 09:52 Редактор: Петя Кръстева
В Плевенско разбиха група, принуждавала българи да просят в Швеция

Организирана престъпна група, набирала българи за просия в Швеция, е разкрита при специализирана акция на полицията в плевенското село Глава. Това съобщи старши експертът и говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в града Мариана Цветкова.

Униформените служители са неутрализирали банда, която организирала и извършвала престъпна дейност, свързана с набиране, транспортиране и последваща експлоатация посредством принуда на български граждани за просия на територията на Кралство Швеция. Установена е схемата, по която се осъществявали престъпленията.

"В хода на акцията под ръководството на Окръжната прокуратура в Плевен са извършени процесуално следствени действия - претърсване и изземване на два адреса в село Глава. За срок до 24 часа е задържана 57-годишна жена. Работата по случая продължава", добави Цветкова, цитирана от БТА.

Намерени и иззети са шест мобилни телефона, четири сим карти, списъци с отразени парични суми, тефтери, съдържащи данни за отчитани парични суми от жертвите на трафика, както и документи, свързани с престъпната дейност.

Снимка: БГНЕС