Адвокатът на полицая - трафикант иска домашен арест: Имал алергия, подвел се заради инфлацията

Според прокуратурата обаче Борисов умишлено е злоупотребил със служебното си положение

07.01.2023 | 17:58 Редактор: Петя Кръстева

23-годишният полицай Денислав Борисов, който превозваше нелегално 31 мигранти, остава в ареста. Районният съд в Пловдив прецени, че има опасност Борисов да извърши ново престъпление. Адвокатът му оправда действията на Денислав с инфлацията в страната и с това, че доходите, които получават младите хора, не могат да задоволят техните нужди.

Според защитника изкушението да получи бързи пари не е подминало и Денислав, след като заплатата като жандармерист не му стига. В съдебната зала бяха и роднини на полицая. Баща му отказа коментар, а вуйчо му обясни, че Денислав имал алергия и помагал на болните си баба и дядо. Според прокуратурата обаче Борисов умишлено е злоупотребил със служебното си положение, като е шофирал с униформа и се е надявал служебната карта да му спести проверката. 

"Районната прокуратура в Пловдив внесе искане за най-тежката мярка за неотклонение - задържане стража. Обвинението е за улесняване на транспортирането на нелегално пребиваващи лица на територията на страната", поясни прокурорът Георги Коджаниколов. 

По думите на адвоката на обвиняемия Надежда Римпева - Денислав Борисов съжалява за случилото се и иска да съдейства на органите на реда. 


2
2 rate up comment rate down comment 0
гнила система
преди 1 година
Горките полицаи! Заради инфлацията са принудени да работят като бандити и престъпници! А народът им плаща заплати да го пазят...... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
В Гърция ако те хванат с 31 емигранти получаваш 30-40 години затвор и лежи 4-5 пълни.В България няма закони. Сигнализирай за неуместен коментар