Оставиха под домашен арест рецидивиста, опитал на обере банка в Сливен

Присъдата може да бъде обжалвана

20.12.2022 | 19:54 Редактор: Петя Кръстева
Оставиха под домашен арест рецидивиста, опитал на обере банка в Сливен

Районният съд в Сливен постанови домашен арест на мъжа, който направи опит да обере банка в центъра на града в неделя около 19:00 часа вечерта. В понеделник Районната прокуратурата му повдигна обвинение за опит за взломна кражба, направен в условията на опасен рецидив и поиска постоянна мярка "задържане под стража". 

След заседанието на съда 41-годишния рецидивист бе отведен за слагане на проследяваща гривна. Прокурор Катя Стаменова съобщи решението на съда: 

"41-годишният жител на сливенското село Сотиря е привлечен в качеството си на обвиняем за тежко умишлено престъпление от общ характер, а именно опит за извършване на взломна кражба в условията на опасен рецидив - престъпление, за което законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. Определението на Районния съд ще подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок от пред Окръжния съд в Сливен", подчерта тя, цитирана от БНР. 

За взлома в банката мъжът е използвал паве. Търсил е пари, но не е намерил. Арестуван е вътре в банката, след като очевидец е звъннал на телефон 112. Той е лежал многократно в затвора, включително и за грабеж в големи размери. Последната присъда е изтърпял през 2017 година. 

Снимкаа, архив: БГНЕС