Брутална агресия: Момичета в Раднево биха съученичка и разпространиха видеото

Пострадалото дете твърди, че в основата е интрига

19.12.2022 | 13:39 Редактор: Ирена Бакърджиева

Пореден случай на жестока агресия между деца. Случаят е от Раднево. Кадри на момичета, които пребиват и унижават своя съученичка, обиколиха социалните мрежи и предизвикаха остри реакции. Побоят става близо до училището, в което учат момичетата.

Пострадалото момиче твърди, че в основата е интрига. 

"Защото едно момиче от Трънково излъга, че съм казала на Даяна, това момиче, което беше на клипа, и на нейния приятел Илиян - "боклуци". Обаче аз не съм казала нищо такова, тя излъга и оттам тръгна всичко. Мисля, че пушат трева, не съм сигурна, не съм ги виждала, обаче другите казват, че пушат", разказа битото момиче.

А нападението не било за първи път. 

"Момичетата споделиха, че са приятелска група, но отношенията са много нестабилни, често ескалират конфликти, в които колеги и приятели са помагали за редуцирането. Тук обаче се оказа, че големият проблем в групата е злословенето, създаването на клюки, в моменти на близост те споделят лична информация", коментира психологическият съветник Надя Карайчева.

"И двете класни на 9 клас работят с тази група деца от две години. Малко проблемни са и се работи с тях от две години", каза директорът на училището Иван Пейчев.

"Напрежението е между две момичета от различни класове. Беше видимо притеснена, но тя зае пак позиция, че е жертва, а не агресор. Момичето е трудно. Имам чувството, че не осъзнава тежестта на това, което е извършила. Не се признава за виновна", коментира класният ръководител Таня Даскалова.

Набирането на популярност на клипа в социалните мрежи е влошило работата с децата.

"Апелирам, нека няма такова безразборно споделяне. По-добре идете в някоя институция и сигнализирайте, това ще свърши много по-добра работа и ще се започне веднага такава, защото стресът, който е преживяло едно дете, по този начин не се разрешава, а напротив. Нека не забравяме, че децата са много по-чувствителни от нас възрастните и нямат тези бариери, които имаме ние", изтъкна Снежана Делчева от "Защита на детето".

Представители на детска педагогическа стая, психолози и социални работници работят с децата в училище и с техните родители. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.