Почерпен американец потроши два автобуса в Пловдив след победата срещу Иран в Катар

Мъжът оказал съпротива на полицаите при задържането му

30.11.2022 | 12:37 Редактор: Вяра Димова
Почерпен американец потроши два автобуса в Пловдив след победата срещу Иран в Катар

Пиян чужденец е задържан в полицията за вандалски действия в автобуси от градския транспорт на Пловдив, съобщи полицията. Сигналът е подаден тази сутрин в 6:10 часа. 50-годишният мъж, който бил в неадекватно състояние, счупил чистачката на рейс № 93 и след това потрошил и едното стъкло.

Допълнително е установено, че той е буйствал и строшил страничните огледала и обзорните стъкла на автобус № 25 и маршрутка. Срещу чужденеца, който оказал съпротива на полицаите при задържането му, се води бързо производство.

Двата потрошени рейса са на "Автобусни превози" и на "Меритранс 2002". От фирмата разказаха, че вандалът бил американски гражданин, пише "24 часа".

"Очевидно снощи се е напил от радост заради мача САЩ и Иран, където американците победиха с 1:0 на световното в Катар, и тази сутрин още неизтрезнял, е нападнал автобусите", коментираха от двете фирми. Куриозното е, че това е станало на спирката преди Районното управление в "Тракия". Шофьорът на единия от автобусите веднага изтичал и подал сигнал, а униформените светкавично са задържалия извършителя.

Американецът първо изкъртил чистачките на автобус № 25 и с тях потрошил челното и страничното стъкло, зад което е имало и пътничка. След това същото действие приложил и на автобус №93.

Снимка: БГНЕС (архив)