Потресаващи подробности за задържаните педофили: Гледали сцени с деца и животни

Иззети са 40 флашки, на записите има и сексуални сцени между мъже и малки момиченца

29.11.2022 | 21:57 Редактор: Елеонора Танева
Потресаващи подробности за задържаните педофили: Гледали сцени с деца и животни

Още потресаващи разкрития за педофилската мрежа, която беше разбита преди дни. 40 флашки със снимки и клипове, изобразяващи изключително брутални сексуални сцени между мъже и малки момичета, както и между деца и животни, били открити у един от задържаните. Следователите от отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба и ГДБОП атакуваха едновременно жилища в София, Хасково, Варна, Стара Загора, Нови хан.

При акцията бяха задържани 13 мъже. Двамата най-млади са на 25-30 г., най-възрастният е на 60 г. В ареста останаха 10 от арестуваните. Един беше освободен от съда срещу 7000 лв. гаранция, а двама пусна прокуратурата - единия срещу 2000 лв., а другия срещу подписка. Парадоксалното при освободения от съда срещу 7000 лв. е, че е семеен, баща на две малки дъщери.

Мъжете не са се познавали лично. Някои от тях общували, включително и по скайп, но само с прякори. Разговорите им онлайн били посветени както на клиповете и снимките, но също обсъждали и съвсем всекидневни теми, пише "24 часа".

13-те обвиняеми били и най-активните потребители на детски порнографски материали. 

Сред арестуваните е нидерландецът Валтер Спиес, който е пилот в много популярна нискотарифна компания. Той живее у нас. Вечерта преди задържането Валтер се прибрал от полет и веднага се залепил за компютъра, за да гледа и споделя детско порно. Разследващите трябвало да действат бързо, защото не било ясно кога му е следващият полет, а не искали да питат компанията, за да не провалят операцията.