Прокуратурата: Ревност е основният мотив за убийството на Фанка от Пъдарско

Самопризнанията на съпруга на Фанка насочили полицаите към изоставени постройки в селото

27.11.2022 | 19:03 Редактор: Вяра Димова

Жестоко убийство на млада жена - майка на две деца в пловдивското село Пъдарско. За престъплението е задържан бившият ѝ мъж. Основният мотив, според прокуратурата, е ревност.

Трети ден пловдивското е пълно с полиция, която издирва 28-годишната Фанка Ангелова.

Самопризнанията на съпруга на Фанка, който е задържан от първия ден на издирването, насочили полицаите към изоставени постройки в селото, където е намерено тялото на жената. 

"За съжаление, имахме съмнение за версията за убийство след изчезване, действията доведоха до това тялото да бъде открито и да се потвърди версията", каза окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова. 

Фанка и съпругът ѝ Александър били разделени от година.

"Тя не живее с него, отиде в Пловдив с майка ѝ, разделени са. Не са постъпвали оплаквания нито от нея, нито от съпруга ѝ",  каза кметът на Пъдарско Мария Вълева.

Бабата на задържания за убийството разказа, че той много настоявал двамата да се съберат.  

"Ние имахме много доверие на това дете че няма да направи такива работи, жената го напусна от 1 година, преби я, не казва на никого, сега разбрахме", разказа Сийка.

Фанка обаче отказвала да се върне при Александър, така се стигнало и до фаталния ден на убийството. Александър е задържан за 72 часа, повдигнато му обвинение е за предумишлено убийство.

Вижте повече в репортажа на Виткор Борисов.