Съпругът на 28-годишната Фанка Ангелова с повдигнато обвинение за убийството ѝ

Мъжът първоначално не е съдействал на разследващите, но по-късно е направил самопризнания

27.11.2022 | 17:46 Редактор: Вяра Димова
Съпругът на 28-годишната Фанка Ангелова с повдигнато обвинение за убийството ѝ

Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение на съпруга на 28-годишната Фанка Ангелова от село Пъдарско за убийството й, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Димитър Молев. Мъжът първоначално не е съдействал на разследващите, но по-късно е направил самопризнания. Той ще остане за 72 часа в ареста, а след това от държавното обвинение ще преценят дали да поискат от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Тялото на младата жена бе открито по-рано днес в барака в селото, след като в петък близките й подали сигнал, че не се е върнала от работа и не могат да се свържат с нея, пише "Труд".

Директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов обясни, че Фанка работила в индустриалната зона на село Стряма. Тя е тръгнала за работа около 5 часа сутринта в петък и е трябвало да се прибере около 15 часа. Тъй като това не се е случило, а близките ѝ не могли да се свържат с нея - подали сигнал в полицията. "Още същата вечер - около 19 часа, се стигна до съмнения, че жената е убита", допълни комисар Костадинов.