Пребиха горски служител в Благоевградско, извършителят е известен, но не е задържан

След случилото се на пострадалия му е трудно да стои прав

21.11.2022 | 19:01 Редактор: Петя Кръстева

Нападение и физическа саморазправа срещу горски служител в Благоевград - мъжът е бил ударен жестоко в лицето, а от "Югозападното предприятие" твърдят, че извършителят е известен, но все още не е задържан.

Инцидентът се случва в благоевградското село Падеж. Там горският служител изпълнявал задълженията си и разтоварвал дърва за огрев за частно лице. 

По думите на Юлий Сираков от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) пострадалият е нападнат от лицето Иван Стойчев.

От удара в земята горският служител за кратко загубил съзнание. Веднага е приет в болницата в Благоевград. Наложили се и прегледи в столицата. Той е имал проблеми с вестибуларния апарат, а след случилото се трудно стои прав. А след като нанесъл удара, Стойчев си тръгнал. 

"Не са имали взаимоотношения, единствено го е познавал така по физиономия от това, че същият изпълнява дърводобивна дейност в горите. 

С Иван Стойчев, който е лидер на ГЕРБ в Белица, се свързахме по телефона, той обаче беше категоричен, че не е удрял горския служител. По неговите думи служителят на ЮЗДП го напсувал и той просто му потърсил обяснение, без да използва физическа сила. Стойчев обаче не пожела да застане пред камера. 

"Това е един от поредните случаи, в който се посяга на служители на Държавните горски стопанства. Най-честите случаи са при залавяне на нарушители в горите. Тук е малко по-специфично - по всяка вероятност може и да е имало някакви пререкания", смята Сираков.  

Горският служител вече е представил медицинско свидетелство за нанесените му телесни повреди. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.