Чичото на убития в Борисовата градина Георги: Умрял е в агония, Матев трябва да лежи максимално дълго

По време на съдебното заседание близките на жертвата поискаха 9 години затвор

26.10.2022 | 18:42 Редактор: Искра Ангелова

Близки на убития в Борисовата градина Георги Игнатов коментираха обрата по делото срещу Йоан Матев. На втора инстанция той получи ефективна присъда. Според чичото на Георги обаче, присъдата е недостатъчна. По време на съдебното заседание близките поискаха максималната присъда за това престъпление - 9 години затвор.

"Случи се нещо добро, добро до някаква степен, защото наказанието е неадекватно", сподели чичото Илиян Георгиев.

За него няма съмнение - Йоан Матев е убиецът.

"Абсолютно категорична вина, това не е мое мнение, това е заключение, въз основа верига от логически неоспорими доказателства - абсолютно на 100% сигурно", допълни той.

Ангелче бди над мястото, където Георги беше убит. Когато е там, Илиян отново си спомня случилото се.

"Представете си Гого седи зад мен, чака приятелката си тогава да се присъедини към него и да бъдат тийнейджъри. Той умира в агония", коментира още Илиян Георгиев.

Чичото на Георги смята, че Матев трябва лежи в затвора максимално дълго - за убийство по особено жесток начин. Според него сегашната присъда не е достатъчна, но все пак е нещо.

"Ако Йоан Матев въобще има някакъв капацитет - интелектуален или духовен, да разбере каква е неговата мисия в момента - то тя е да осъзнае дълбоко постъпката си, да осъзнае грешката си и да изпита силно и дълбоко съжаление за това, което е направил", категоричен е той.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС