Демерджиев потвърди, че акцията в Гурково е заради стрелбата срещу ресторантьорa

Претърсени бяха офиси и частни адреси, а полицията блокира всички входове и изходи на града

06.10.2022 | 21:40 Редактор: Ирена Бакърджиева

Специализирана полицейска акция в Казанлък и Гурково тази сутрин. Претърсванията в Гурково са свързани със стрелба в града преди няколко дни, но не само, заяви служебният министър Иван Демерджиев.

Барети и жандармерия блокираха тази сутрин Казанлък и Гурково. Претърсени бяха офиси и частни адреси. А полицията блокира всички входове и изходи на града.

На място пристигна и вътрешният министър Иван Демерджиев. Той потвърди, че акцията в Гурково е свързана със стрелба в града от преди няколко дни, когато ресторантьор е бил прострелян в гръб и обясни, че целта на акция е превенция.

"Тази акция е превантивна, но оттук нататък ще има много акции. Лицата, които са се мислили, че са над закона, да очакват полиция, която ще ги постави там, където заслужават. Изборите приключиха, сега цялото ни внимание е насочено към тези хора. Свърши времето на беззаконие", заяви Демерджиев.

Пред местна телевизия собственикът на заведението на "Прохода на Републиката" разказа, че инцидентът е станал в събота, а срещу него е стреляно от гората, намираща се срещу заведението. Той подозира и кой стои зад стрелбата.

"Взех да оправям покривките на масите и получих изстрел в гърба, съмнявам се в един човек, който се занимава с наркотици", сподели Стойчо Стойков.

По случая се води разследване. Към момента няма задържан за стрелбата.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК