Любка Гечева е новата Симона Радева? Отстраниха полицайката заради необичайна близост с Любенов

Все още не са ясни резултатите от проверката на прокуратурата за действията на полицаите преди катастрофата

06.10.2022 | 19:08 Редактор: Ирена Бакърджиева

Отстраниха от работа полицайката Любка Гечева заради катастрофата на Околовръстния път в София, при която пиян и дрогиран шофьор уби френски гражданин със спортния си автомобил. Жена все още е с опасност за живота в болница. Отстранен е и още един служител в Шесто полицейско управление, който е бил на местопрестъплението във фаталната нощ.

Още в деня след тежкия инцидент свидетели разказаха първо пред "Новините ON AIR", че е имало неестествена близост между униформените и Любенов.

"Направи ми впечатление онази вечер непристойно поведение на една от служителките на МВР, която беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник. Тя се изразяваше в кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене", заяви очевидец.

Снимките ѝ в интернет са причината да се зададе въпросът откъде са приходите на полицая Гечева. Различните скъпоструващи дестинации и парадирането с охолен живот са често запечатани и публикувани в социалните мрежи. И докато се изяснява това, полицията и прокуратурата все още не успяват да намерят общ език.

"Може би тук искам да отбележа - аз много добре познавам законодателството на Република България и съм го показал многократно. Когато се търси взаимодействие, органите на полицията бяха длъжни да съобразяват действията си с указанията на прокурора не защото не могат да направят нещо, а защото твърдението беше, че това ще саботира разследването на прокуратурата", заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Все още не са ясни резултатите от проверката на прокуратурата за действията на полицаите преди катастрофата.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК